2023.aasta hooaeg – START!

2023.aasta hooaeg – START!

Tere tulemast, võrrirahvas, aastasse 2023!

Nõukaajal ei uskunud vast keegi, et nii kauges tulevikus, nagu seda on aasta 2023, keegi enam teabki, mis asi see punnvõrr on, veel vähem sellega sõidab. Aga õnneks mõned “hullud” mäletavad – mäletavad võrrilugusid, võrrilõhnu ja -emotsioone.
Võrrirahvas, minge nüüd garaažidesse masinaid putitama, et võrriajalugu saaks jätkuda!
2023.aasta hooaja märksõnad ja uuendused

  • Sel hooajal sõidame kokku kuuel etapil! Vaata võistluskalendrit. Kõige kehvem etapp arvestatakse hooaja lõpus välja.

  • Talvesõit Kuremaa järvel “EV 105 võrridel” + PIDU. 25.veebruaril ootame teid kõiki sõitma Kuremaa järve jäärajale, kus toimub karikasarja esimene kestvussõidu etapp. Tähistame Eesti 105. sünnipäeva esmalt võidusõiduga ning seejärel soojendame ennast üles Udu talus sauna ja mõnusa koosviibimisega. Püstitame järve äärde suure sooja telgi, kus pakume kuuma suppi ja teed (soojarohu, külmarohu võtab igaüks ise kaasa 🙂). Oluline info – naelte, piikide ja kettidega on sõitmine keelatud. Esimese etapi täpsem juhend ilmub peagi!
    Kahjuks on jäärajal sõitmine sõltuv ilmaoludest, mistõttu peab olema valmis ka selleks, et etapp jääb ära või läheb käiku plaan B või sõit lükkub edasi järgmisesse talve. Täpsem info ilmub “EV 105 võrridel” juhendisse.

  • Sel hooajal sõidame veel kahel uuel rajal: Kundas ja Koerus. Kundas jagame lava koos murutraktoritega ja Koerus teeme põneva 12-tunnise öösõidu. Koeru rajal saavad sõita ka minid ja sprindivõrrid, nii et tulemas on jällegi üks suurem kokkusaamine ja mõnus ajaveetmine.
    Osad sõitjad küsivad, kuna tuleb järgmine 24h sõit, teised ootavad asfaldi ja ringraja sõitu – teeme ära! Aga paigutame need järgnevatesse aastatesse – on mida oodata, eks!

  • MINID. Ootame laste rohkemat osavõttu minide sarjas. Oleme aru saanud, et lapsed imetlevad “suuri” ja kiireid võrrimehi ja tahavad olla nendesarnased või ehk paremadki – tahavad võistelda kohtade peale, tahavad ka võita karikaid, tahavad olla osa tiimist.
    Et nende sõidud oleksid põnevamad, viime minide sõidud läbi sarnaselt sprindiformaadile – iga sõiduga kogutakse etapipunkte ja toimub hooaja kokkuvõte. Nagu ikka, saavad minides osaleda kuni 13-aastased (kaasaarvatud) poisid ja plikad kuni 50 cm3 kaherattalistega ja loomulikult punnvõrridega.

  • Vaadake üle tehnilised tingimused – väga oluline!
    Retro-klassis on nüüd välja kirjutatud selgelt, mis on lubatud ja mis ei ole lubatud, et retro oleks endiselt retro!
    Originaalklassis on mootori tehnilised tingimused samuti muutunud – vaadake üle! Tehniliste tingimuste asjus võib alati ühendust võtta Rein Pärdi ja Tenno Alamaaga, et asju arutada jne.

  • NB! 2023 tehnilistes tingimustes oli üleval nõue, et tagumine number peab olema loetavalt paigutatud võrri külge. Kuid eelkõige open-klassi sõitjate palvel võib tagumine number olla ka ainult särgi peal (piisavalt suurelt ja selgelt nähtav).

  • Uuel hooajal on plaanis pärast võistlust läbi viia ka tehnokontrolle, nii et olge valmis!

UUEKS HOOAJAKS KÕIGILE VÕRRIMEESTELE – NAEL KUMMI, AGA MITTE JÄÄRAJAL! 😀